Direct reserveren?
Klik op de knop.Reserveren

La Masía

In het midden van camping rural La Masía staat een oude herenboerderij, waarvan de begane grond dateert uit ongeveer 1100.
Eeuwen geleden was dit al de plek waar mensen samen kwamen om te oogsten en handel te drijven.
Rondom de boerderij ligt een terrein van 23 hectare, met olijf-, amandel-, vijgen- en pijnbomen. Het land is zacht glooiend met brede terrassen (bancales) en loopt langzaam af naar een diep ravijn, waar aan de rand een kleine ruïne te vinden is.

Rust en natuur
Op de camping vind je als gast rust, stilte, en vrijheid. Door de grote oppervlakte van het terrein kun je tussen de olijfbomen verblijven met het gevoel helemaal alleen te zijn. Je stapt vanuit je tent of caravan meteen de natuur in, om te genieten van wandel- fiets- mountainbike- en auto routes.

Uitzichten
Door de hoge ligging (ongeveer 550 meter) heb je rondom prachtig uitzicht. Zo is onder andere het Castillo de Penella te zien, een klein 13e-eeuws kasteeltje op een klif, waarnaar het gebied is vernoemd.
Ook zie je rondom de bergen, die allemaal een naam hebben, zoals de Montcabrer, de Serrella, de Serreta, en de hoogste berg van de streek, de Aitana (1558 meter).

Cultuur
De camping ligt vlakbij de stad Alcoi en het grote dorp Cocentaina waarin de sporen van het Romeinse- Moorse- en middeleeuwse tijdperk nog duidelijk zijn terug te zien.
Je kunt er heerlijk genieten van een lekker drankje met bijbehorende tapa op één van de vele terrasjes, of ’s middags een dagmenu (menú del día) te nemen voor een klein prijsje.
Ook kun je de feesten van de Moren en Christenen meemaken. In Cocentaina is dat rond de tweede zaterdag in augustus, in Alcoi van 22 tot 24 april.

Informatie over camping rural La Masía (la Masia) waar je heerlijk kunt kamperen, wandelen en genieten tussen de olijfbomen. Mooie uitzichten in de omgeving van Concentaina ( Alicante ) in Spanje