Direct reserveren?
Klik op de knop.Reserveren

Omgeving

Natuur

Wandeltochten

Op het terrein kun je verscheidene wandelingen maken. Door de hoge ligging, ongeveer 550 meter, heb je als bezoeker mooi uitzicht in alle richtingen. De Masía kijkt onder andere uit op het Castillo de Penella, een 13e eeuws kasteeltje, gebouwd op een hoge rots. Kies je ervoor om een langere wandeling te maken dan zijn er legio mogelijkheden.

Eén ervan is de “ravijnwandeling”. Beginnend op de camping loop je in ongeveer 4 uur om de Barranco (ravijn) de Penella.

Beschermde natuurgebieden

De camping ligt vlakbij twee grote beschermde natuurgebieden: Font Roja en Sierra de la Mariola, waar heel veel wandelroutes zijn uitgezet, variërend van korte eenvoudige trips tot lange intensieve wandelingen. Het is ook mogelijk om de hulp in te roepen van een lokale gids, die je dan meeneemt naar de mooiste plekjes.

Font Roja

Tussen Alcoi en Ibi ligt het 2450 hectare grote natuurreservaat Font Roja. Het gebied kenmerkt zich door een bosrijke bergketen, waarvan de Sierra del Menejador de hoogste berg is (1356 meter). Het loofbos herbergt een aantal unieke boomsoorten en is goed onderhouden. Tijdens een wandeling kun je een hele kleine grot bezoeken, waar het altijd, zomer en winter, 7 graden is.

Sierra de la Mariola

Dit prachtige beschermde natuurgebied is maar liefst 17.000 hectare groot en ligt tussen verschillende oude dorpen waar ruïnes van kastelen zijn te vinden. Er zijn mooie valleien, en riviertjes doorkruisen het gebied. Ook zijn er watervallen en binnenmeren te vinden waarin je kunt zwemmen. De flora van de Mariola is uniek: er groeien vele soorten kruiden die nergens anders te vinden zijn. Van deze kruiden wordt de plaatselijke drank Herbero gemaakt, een naar anijs smakende likeur. De Montcabrer is de hoogste berg van het gebied (1390 meter). Niet alleen kun je heerlijk wandelen in de Sierra, maar ook met mountainbike of racefiets zijn er mogelijkheden genoeg.

Actief

 Voor de actieve bezoeker zijn er, buiten bezoekjes aan de eerder genoemde natuurparken, nog genoeg andere manieren om de dag door te brengen:

 

 

Safaripark Aitana

Aan de voet van de berg Aitana ligt een groot safaripark, waar je vanuit de auto een groot aantal wilde dieren kunt bekijken.

 

 

 

Autoroutes naar de kust

Vanaf de camping naar de kust kun je twee prachtige autoroutes nemen dwars door de bergen. De eerste loopt via diverse dorpjes naar Benidorm, bij de tweede ga je via Castell de Castells richting Jalón.

– De route naar Benidorm

Als je bij het dorpje Benimantell de borden volgt naar Guadalest, kom je na een paar kilometer al in dit oude vestingstadje met een aantal interessante kleine museums, de te bezoeken vesting, en het stuwmeer. Een aanrader!

– Via Castell de Castells

Dit oude bergdorpje heeft een paar leuke restaurantjes waar je goed kunt eten. Let er wel op, dat de keuken meestal niet vóór half twee ’s middags opengaat.


Winkelen

Je kunt ook eens een bezoek brengen aan Alicante of Valencia. Deze steden zijn niet alleen om te winkelen, je vindt er ook prachtige gebouwen zoals de overdekte markt in Valencia. Ook in een kleine stad zoals Alcoi kun je goed terecht voor een dagje shoppen.

Ben je fan van markten? In Cocentaina is er een grote weekmarkt op donderdag.

En als je graag struint over een rommelmarkt (in het Spaans: rastro), dan kun je je hart ophalen op veel plekken aan de kust.

 

 

 

3 gedachten over “Omgeving”

  1. Wij wensen jullie een goede start ! Miriam je schaap hond en ventje en jij zullen daar wel goed aarden he groetjes willy frieda en wanneske

  2. Can you please advise how far you are from the town of cocentaina. I am looking to visit 1 November for a week. Thank you

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Informatie over camping rural La Masía (la Masia) waar je heerlijk kunt kamperen, wandelen en genieten tussen de olijfbomen. Mooie uitzichten in de omgeving van Concentaina ( Alicante ) in Spanje